Een kleine afknapper en een grote aanrader …

Tureluurster/ oktober 10, 2023/ Geen categorie/ 2 commentaren

 

Ik heb nogal vaak de neiging om het negatieve uit te vergroten en het positieve te minimaliseren. Dat ga ik deze keer NIET doen.
Afgelopen zaterdag trokken mijn lief en ik, getriggerd door wild enthousiaste media, naar de tuindagen van Beervelde. We wilden ontzettend graag het park zien waar dit evenement plaatsvond, en normaliter geraak je daar heel moeilijk in.
Afknapper van jewelste. Je betaalt 15 euro toegang (per persoon) om op een grote openluchtmarkt nóg meer geld uit te geven. Tja, dan waren we beter naar de bloemenmarkt op de Kouter gegaan. Daar is de toegang gratis. Meer woorden maak ik hier niet aan vuil!

Zondag daarentegen was een topdag. We trokken naar het Rozanneplein (ja, ja, de Rozanne van Wim De Craene) en kochten twee tickets voor Road to Nowhere, een kunstbiënnale in het Prinsenhof, op plekken en plekjes die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Dat is een beetje de specialiteit van buurtwerking Prinsenhof. Joos Claus, één van de Prinsenhofmensen, organiseerde vroeger ook al een concerttoer op ‘verborgen plekjes’, ook dat was de max!

Mensen, lieve deugd, wat een prachtzondag was me dat!
Kuieren van het ene adembenemende pareltje naar het andere, Gent zien zoals je het nooit eerder zag, door brievenbussen loeren naar blote vrouwen, het leeuwenhok van het klooster ontdekken, ondergronds dwalen tussen vogelvleugels, en kunst proeven – mondjesmaat.
In de Tinnenpotstraat kregen we nog een extraatje. Frank Steyaert had zijn huis (het pareltje van op de foto) opengezet. Klasse in het kwadraat. Ik werd er sprakeloos van (wat me niet veel overkomt).

De Road to Nowhere is nog te volgen op 14 en 15 oktober. Tien euro per persoon. Tickets koop je ter plaatse in het buurtcentrum van het Prinsenhof, op het Rozanneplein.

Doen!!!!!

Deel dit bericht

  1. En in die 10 euro is een consumptie inbegrepen. (Ik kreeg een tripel Karmeliet in een Duvelglas! Vandaag meer dan normaal.)

    1. Allez, zeg, dat wisten we niet eens! Wij hebben onderweg iets gedronken;-)

Reageer hier