Schrijfschool Gent

Schrijfschool Gent

Je wil proza schrijven? Romans, kortverhalen, verpletterende waarheden en zinnenstrelende leugens? Dan ben je hier aan het goede adres.
Schrijfschool Gent biedt een éénjarige opleiding voor aspirant-schrijvers.

Wat Schrijfschool Gent uniek maakt, is de persoonlijke aanpak. Het aanbod wordt afgestemd op de basiscompetenties van elke deelnemer apart, en van de groep in zijn geheel: aangepaste lespakketten, individuele opdrachten, theorie gedistilleerd uit praktijk.
Iedereen krijgt persoonlijke feedback, zowel mondeling als schriftelijk. En als klap op de vuurpijl is er ‘de hulplijn’ voor wie bij zijn schrijfwerk thuis vastloopt.

Schrijfschool Gent kiest bewust voor kleinschaligheid. Een beperkt aantal deelnemers (8-12) staat garant voor een maximum aan service.
Onze vaste stek is ‘de schrijfzolder’, een prachtig gerestaureerd pand in het hart van Gent, ook de thuishaven van Het Gentse Schrijverscollectief. De lessen hebben plaats op dinsdagavond of woensdagavond. Heel uitzonderlijk op donderdagavond of maandagavond.

Tijdens de paasvakantie en in de zomer verkassen we voor even naar Rochefort. Tot 2019 gingen we ook naar  Le Mas Blanc, een gerestaureerd Benedictijnerklooster in Zuid-Frankrijk, maar daar zijn we mee gestopt. Tegenwoordig komt het Zuiden naar hier. Waarom zouden we dan nog al die kilometers rijden …
Wie het schrijversvak onder de knie wil krijgen, maar tijdens het werkjaar te veel aan zijn hoofd heeft, kan in Rochefort een week coaching krijgen. Er is slechts één voorwaarde: Je moet les gevolgd hebben bij Schrijfschool Gent! 

Meer weten

Praktisch

Basiscursus: najaar 2020

Atelier: voorjaar 2021

Atelier privé: 2020-2021

Individuele coaching

Sfeerbeelden