Schrijfschool Gent

Je wil proza schrijven? Romans, kortverhalen, verpletterende waarheden en zinnenstrelende leugens? Dan ben je hier aan het goede adres.
Schrijfschool Gent biedt een éénjarige opleiding voor aspirant-schrijvers.

Wat Schrijfschool Gent uniek maakt, is de persoonlijke aanpak. Het aanbod wordt afgestemd op de basiscompetenties van elke deelnemer apart, en van de groep in zijn geheel: aangepaste lespakketten, individuele opdrachten, theorie gedistilleerd uit praktijk.
Iedereen krijgt persoonlijke feedback, zowel mondeling als schriftelijk. En als klap op de vuurpijl is er ‘de hulplijn’ voor wie bij zijn schrijfwerk thuis vastloopt.

Schrijfschool Gent kiest bewust voor kleinschaligheid. Een beperkt aantal deelnemers (8-12) staat garant voor een maximum aan service.
Onze vaste stek is ‘de schrijfzolder’, een prachtig gerestaureerd pand in het hart van Gent, ook de thuishaven van Het Gentse Schrijverscollectief. De lessen hebben plaats op dinsdagavond of woensdagavond. Heel uitzonderlijk op donderdagavond of maandagavond.

Aan het begin van de zomer verkassen we voor even naar het zuiden van Frankrijk, naar het domein van Le Mas Blanc, een gerestaureerd Benedictijnerklooster uit de dertiende eeuw. Wie het schrijversvak onder de knie wil krijgen, maar tijdens het werkjaar te veel aan zijn hoofd heeft, kan daar een week coaching krijgen.

Meer weten

Praktisch

Kennismaking: voorjaar 2020

Basiscursussen: najaar 2019

Atelier: voorjaar 2020

Atelier privé: 2019-2020

Zuid-Frankrijk

Le Mas Blanc: accommodatie, prijzen, praktisch

Individuele coaching

Sfeerbeelden