Kroniek van een aangekondigd huwelijk – 23

Tureluurster/ april 19, 2023/ Geen categorie/ 0 commentaren

Het is – denk ik – vooral de wíl, die mensen samenhoudt. De wil om elkaar te verstaan, elkaar aan te voelen, elkaar te steunen. Diezelfde wil heb je nodig om met elkaar te dansen, en het was een ongelooflijke kick om te ontdekken dat die wil er was – zowel bij hem als bij mij. Links, rechts, sneller, trager … Zijn heupen en zijn handen stuurden, ik volgde.
‘En nu,’ Koen nam het over en loodste mij doorheen een (voor mij) ontzettend ingewikkelde dubbele draai, die ik moeiteloos volgde. Ik glunderde van contentement.
‘Wauw,’ zei mijn lief, ‘Jij kende die al.’
‘Nee.’
‘Hoe …’
‘Ik gaf haar geen keuze,’ zei Koen. ‘Goed kijken.’ Hij leidde me nog eens door die moeilijke kronkel, trager deze keer ‘Nu jij, Didier.’
Mijn lief probeerde het, raakte halverwege in de knoop. Drie keer na elkaar.
‘Nog eens,’ zei Koen.
Deze keer raakten we niet in de knoop, maar zwierde ik de verkeerde kant op.
‘Waarom deed je dat nu?’ Er zat een begin van irritatie in de stem van mijn toekomstige (of niet?).
‘Jij stuurde me naar daar,’ zei ik.
‘Niets van.’
‘Toch wel,’ zei Koen. ‘Ik zal je tonen wat je deed. Hij pakte Didiers hand, zoals die dat bij mij had gedaan en liet hem draaien. ‘Voel je het dat je enkel de verkeerde kant op kan? Wil je de juiste draai, dan moet je haar zo vastnemen.’ Hij deed het voor, en mijn lief draaide net zo soepel in het rond als ik even daarvoor. ‘Nu jij weer.’
En ja hoor, het lukte!

Na een half uur pauzeerden we even met een koffietje. ‘Mocht je thuis ook zo volgzaam zijn, dan hadden we nooit ruzie.’ Mijn lief lachte.
Ik ook, een beetje groenig weliswaar. ‘Waren er bij tango niet een paar dingen die de vrouw in gang mocht steken?’ vroeg ik aan Koen.
‘Ja, vertragen, blokkeren, verleiding. Wil je dat?’
Verleiden? Wilde ik dat? Op mijn leeftijd? Mijn mond was sneller dan mijn hersenen. ‘Ja,’ zei ik.
Koen liet zien wat de mogelijkheden waren, ik probeerde ze uit. Het vroeg concentratie, maar het voelde fantastisch. Ik was niet langer een simpele volger, ik was een volger met een extra agenda. De max!

(wordt vervolgd)

Wat betreft de foto: een van de beste tangokoppels van Gent. Niet wij😉

 

 

Deel dit bericht

Reageer hier