Irma en Cecilia in mootjes gehakt!

Tureluurster/ april 17, 2023/ Geen categorie/ 0 commentaren

We blikken nu met afschuw terug op de openbare boekverbrandingen van vroeger.
Foute boel. Niet meer, niet minder.
Tegenwoordig worden boeken niet meer verbrand. Dat zou te veel controverse opleveren. Toch worden boeken nog steeds vernietigd. Niet omdat ze de moraal schaden of staatsgevaarlijk zijn, maar omdat ze niet ‘genoeg opbrengen’.
Dat werd me – in heel omfloerste termen – meegedeeld door mijn uitgeverij. Zowel mijn Cecilia als mijn Irma zijn de kosten van het stockeren niet meer waard. Ze gaan de papierversnipperaar in.
Mijn schrijfgoesting was meteen over, van de ene minuut op de andere. Ik werd fysiek misselijk bij het idee dat mijn geest, mijn werk en mijn passie tot pulp zouden worden vermalen.
Ik kreeg uiteraard de opportuniteit een aantal exemplaren (liefst zo veel mogelijk) zelf aan te kopen. Met korting. Dat deed ik ook. Niet omdat ik mezelf wil herlezen, maar omdat ik mezelf wél graag genoeg zie om mijn hersenspinsels niet te laten versnipperen.
Wat wil zeggen … dat ik hier nu opgesloten zit tussen dozen vol Irma’ en Cecilia’s.

Mijn vraag?
Red hen (en mij ook)!
Cecilia en Irma zijn vanaf nu bij mij te koop voor 10 euro (zonder verzending). Een kwalitatief cadeau voor kindertjes of volwassenen, én voor een spotprijs!

Deel dit bericht

Reageer hier