Te weinig doden – doe er wat aan!

Tureluurster/ augustus 17, 2021/ Geen categorie/ 2 commentaren

Columns en blogs moeten naar hun schrijver ruiken. Zonder dat zweempje lijfgeur wordt tekst dode materie, bladvulling. Anders gezegd: columns en blogs moeten uitdrukken wat hun schrijver denkt. Liefst lichtjes verdoezeld, want pamfletten zijn uit den boze. Pamfletten zijn dictatoriaal, Talibaans. Fout!
Dat is de theorie. Meestal houd ik me daaraan – omdat ik ermee akkoord ga, maar soms kolkt en borrelt het binnen in mij zo hard dat theoretisch correct ook dode letter lijkt. Ik ga deze keer dus gruwelijk de fout in. Wie daar niet tegen kan, leest beter niet voort. Er is ongetwijfeld wel een goeie film op een van de 777 digitale kanalen.

PAMFLET

Lezer, doe vooral voort zoals je bezig bent. Winkel met passie, ga online en pluk Bol.com compleet kaal. Vergeet zeker niet om pakjes te retourneren. Dat is alweer een flinke portie CO2. Rijd met de auto naar de andere kant van het land om een gezonde wandeling te maken. Negeer de buur die naar je glimlacht, en vlieg naar Berlijn, Parijs, Madrid – Boudewijn De Groot achterna – om daar een wildvreemde aan de haak te slaan.  Kruip nooit op de fiets als het regent of waait (je kapsel, weet je wel). Koop zeker niet  tweedehands (slecht voor je imago). Eet stevige biefstukken. Kieper elke week een emmer verlept voedsel in de groencontainer. Kijk met een ironische glimlach neer op degenen die zichzelf martelen met openbaar vervoer. Maak van je huis een lichtparadijs. Ga drie keer per dag onder de douche, en vergeet vooral niet een privé zwembad aan te schaffen. Liefst ook een tweede, derde en vierde woning. Buitenverwarming is uiteraard een must!
Zo’n levenswijze is immers de beste – nee, de enige – manier om een eind te maken aan alle rampen die de wereld tegenwoordig treffen.  Waar het niet brandt, loopt het momenteel onder. In de weinige gebieden die van vuur of overstromingen gespaard bleven, beeft de aarde en houden de virussen uitbundig feest. De poolkappen smelten als het hart van een verliefde puber.

En god zag dat het goed was!

Maar… het gaat te traag.
Er vallen te weinig doden. 1500 in Haïti, nauwelijks 100 in de Ardennen, een sporadisch verkoold lijk in Zuid-Frankrijk… Nee, zo komen we er niet. De enigen die momenteel goede punten scoren, zijn de Afghanen. Die moorden elkaar uit (ideetje?) In de rest van de wereld is het huilen met de pet op.
Willen we het merendeel van de Walen verzuipen (en uiteraard ook het gros van de West-Vlamingen), willen we miljoenen Afrikanen de hongerdood zien sterven, willen we die communistische Chinezen en arrogante Brazilianen decimeren en willen we die verdomde Amerikanen een poepje laten ruiken, dan zullen we écht een tandje bij moeten zetten.

Dus… ga alstublieft door zoals je bezig bent.  Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Verander absoluut niets aan je leefpatroon. Des te eerder is alles en iedereen om zeep – je kinderen en kleinkinderen incluis (goed voor je portemonnee). Des te eerder heeft de aarde rust!
Amen!

Deel dit bericht

  1. Wij zijn niet boos. Wij zijn …!!! (voor wie ooit nog in een betoging liep!)

    1. Oef! Alvast één iemand die me niet afschiet…

Reageer hier