Kersen als kerstballen… maak er een wonderlijk 2021 van!

Tureluurster/ juli 5, 2021/ Schrijven en ik/ 4 commentaren

Nieuwjaarswensen in juli?
Iets mis in mijn bovenkamer?
Ongetwijfeld, maar wees gerust, volkomen ongevaarlijk.

Het zit zo… Oudejaarsavond is al jaren lang het evenement van het jaar. Altijd met dezelfde kleine kliek, altijd hilarisch, altijd zat. Tot madam Corona daar een stokje voor stak.
O, ja, we deden ons best. Tafel mooi gedekt, pakjes onder de kerstboom, nieuwjaarsbrieven via Zoom. Netjes, veilig en oersaai.

Het jaar kon beginnen, maar op de ene of de andere manier deed het dat niet. Het voorjaar miezelde, de voorzomer kwakkelde en wij miezelden en kwakkelden mee. Tot we – bijna toevallig – dit weekend onze ‘vaste kliek’ op bezoek kregen.
‘Het lijkt wel oudejaar,’ zei ik.
En voor we het goed en wel beseften werd het dat ook. Met de tafel onder de kerselaar, kerstballen van kers, kleurige lichtjes, pakjes, grapjes, taart, middernachtelijke champagne, veel te veel pierenverschrikkertjes ,1001 beste wensen, evenveel goede voornemens en – de volgende morgen – een miauwende kater.

Bij een jaarwissel hoort winter, dacht ik altijd. Winter die naar lente laat verlangen, dennengeur, knetterend houtvuur en glühwein.
Ik had beter moeten weten. Een geslaagde jaarwissel heeft maar één iets nodig: de juiste kliek! De mensen die je niet missen wil, die je niet missen kán .

Nu dat is rechtgezet, ging 2021 definitief uit de startblokken.
Het is dus volkomen logisch dat ik doe ik wat ik altijd doe op Nieuwjaar: iedereen het beste wensen. Gemeend. Maak er een jaar van om nooit te vergeten!

 

Deel dit bericht

  1. wat leuk, onverwachte nieuwsjaarwensen 🙂 Een mooie zomer en een heerlijk 2021 gewenst!

    1. Ook voor jou, Sofie, en… een bestseller in de maak!

    1. zou inderdaad een goeie titel geweest zijn…

Reageer hier