Cecilia gooit zich Ondersteboven in de strijd – ik ook!

Tureluurster/ oktober 7, 2019/ Schrijven en ik/ 6 commentaren

Strijders trekken ten oorlog. Schrijvers gaan naar de boekenbeurs.
Rampgebied, zo voel ik dat.
Komt uiteraard omdat ik klein grut ben, een guerrillero met een aardappelmesje die het moet opnemen tegen de kanonnen van Jeroen Meus en Pascale Naessens.

Mijn aardappelmesje heet Cecilia Ondersteboven. Géén stoofpotje, níet glutenvrij, zelfs niet zongerijpt. Eerder een pekelharing. Maar dan wél een pekelharing met humor en een hart van peperkoek. Zoetzuur zonder calorieën.

Ik herinner me nog als gisteren mijn eerste boekenbeurs. Ik zat aan één tafel met Brusselmans, Peter Verhelst, Geertrui Daem en Marcella Baete. Ik gaf licht van verrukking, denk ik. Naïviteit, het is mijn middelste naam…
Lang bleef dat licht niet branden.
De rij die stond aan te schuiven voor een signatuur van Brusselmans (de Meus-Naessens van toen) was eindeloos. Peter, Geertrui, Marcella en ik deelden de magere rest. Nog voor we een uur ver waren kreeg ik goesting om mijn aardappelmesje in eigen borst te ploffen. Geertrui Daem redde mij – waarvoor mijn eeuwige dank.

Op zaterdag 9 november aanstaande word ik weer op het strijdtoneel verwacht. Geertrui Daem zal er niet zijn om me te redden.
Dit is dan ook een oproep!
Zijn jullie van plan af te zakken naar Antwerpen, kom dan op 9 november, en begeef jullie ‘en masse’ naar de stand van Borgerhoff &Lamberigts. Mijn mes zal ik in mijn zak laten, mijn signeerpen zal blinken als een spiegeltje. Ik ook, als ik jullie zie!

Praktisch:
Davien Dierickx (de illustratrice) en ik signeren tussen 13 en 15 uur. Daarna gaan we het podium op – vertellen, voorlezen en workshoppen.
Doelpubliek: kinderen tussen 3 en 99.
En tot besluit… tja… tot besluit drinken we ons Ondersteboven, denk ik. Op Cecilia!

 

Deel dit bericht

  1. Dat ik Cecilia een warm hart toedraag en haar in mijn boekenkas wil, staat buiten kijf. Naar de boekenbeurs geraken zal een ander paar mouwen zijn. Succes op 9/11 (uit te spreken op zijn Vlaams)!

    1. Dank je wel, Philip!

  2. Staat in mijn agenda met stip! En… laat je aardappelmesje maar thuis ?

    1. Ik neem het wel mee, maar stop het in mijn zak als ik jou zie aankomen!

  3. Ik zou er dolgraag zijn om je een aardappelmesje onder (niet in) het hart te steken, maar ik ben op dat moment in Rome, en Rome-Antwerpen heen en terug is mij net iets te ver. Maar je boek wil ik in ieder geval lezen. Veel succes !

    1. Het zou ook niet erg ecologisch zijn, hé An, zo’n retourtje…

Reageer hier