Kroniek van een aangekondigd huwelijk – 47

Tureluurster/ juli 16, 2023/ Geen categorie/ 0 commentaren

Het liedje dat ik al klaar had voor Didier was een swingend nummer met een gezonde dosis humor erin. Nummer twee moest anders worden, zoetgevooisd. Idyllisch dus, spotte een stemmetje in mijn hoofd. Dat zou een zware opdracht worden. Ik ben zo romantisch als een goudvis, en waarschijnlijk doe ik dat beest hiermee nog onrecht aan!
De melodie kwam gelukkig vanzelf aanwaaien, via Radio 1. De tekst, dat was een ander paar mouwen. In mijn swingnummer zong ik wat ik wilde zeggen. Wat kon ik daar in godsnaam nog aan toevoegen, en waarom – o waarom! –  had ik drie nummers aangekondigd? Enfin, zeuren en zuchten had geen zin. Ik zette mijn pc aan, en ging aan de slag.

Een halve dag geknoei later werd ik gered door de bel. Peggy die kwam koffiedrinken.
‘Rats vergeten,’ zei ik.
‘Ja, ge ziet er wat wazig uit. Scheelt er iets?’
‘Nee, ik probeerde een romantisch nummer te schrijven.’
‘Romantiek? Gij?’
Ik haalde mijn schouders op.
‘Allez, Ingrid. Doe normaal!’
‘En dat is?’
‘Verhalen vertellen natuurlijk. Of de rebel uithangen. Een Rolling Stone kunt ge niet veranderen in een Wally, dat weet ge toch?’
En ja, ze had gelijk. Na de koffie ging ik direct weer voor de pc zitten en schreef in minder dan een half uur song twee. Pas de dag erna merkte ik dat er – zonder dat ik daar moeite voor had gedaan – toch nog romantiek in was geslopen.

Intussen zaten we al aan drie compleet ruzievrije weken. ‘Geen ontwenningsverschijnselen?’ vroeg ik aan mijn lief.
Hij stak zijn tong uit. ‘Jij wel?’
‘Een beetje,’ zei ik. ‘Straks worden we nog een vier-handen-op-één-buik-koppel. Ik mag er niet aan denken.’
‘Dat kopke van jou,’ repliceerde hij, ‘daar is soms echt wel iets mis mee.’
En met die woorden legde hij de basis voor mijn derde song. De rebelse!

(Het zingen heb ik van geen vreemden. Ons pa zong graag, veel en goed. Ons ma gaf ‘optredens’ – entre nous – en dat was maar goed ook, want ze zong behoorlijk vals!  Op de foto een fragmentje kerstfeest uit 1992, met ons moeder als Zangeres Zonder Naam!)

(wordt vervolgd)

 

 

Deel dit bericht

Reageer hier