Covid 19: de droom van elke maniak!

Tureluurster/ augustus 18, 2020/ Schrijven en ik/ 2 commentaren

Zondag, even na de noen, vertrokken Didier en ik met de fiets naar het Citadelpark.
   Optreden van Lieven Tavernier, een terrasje, een dikke streep zon.
   Een perfecte namiddag die eindigde in mineur toen Didiers fiets gestolen bleek.
   Balen!
   Schrijversgeesten zijn nogal plastisch – zoals het hoort.  Voor mijn ogen dook meteen het beeld op van een loensende dief met een grote kniptang. Ik wenste uit de grond van mijn hart dat er fietskettingen bestonden die ontploften bij het doorknippen.
   Ja, zo wraakzuchtig ben ik!

Omdat we duivels goed beseften dat er in deze tijden slechts één prioriteit is voor politiemensen, stelden we de aangifte uit tot maandag.
   Tot onze grote verwondering bleek het bureau donker en op slot. Uiteraard met dank aan madame Corona.
   Ik werd er niet blij van. Mijn schrijversgeest evenmin. Die ging direct in versnelling.
   Wat als ik hier voor de deur had gestaan met een hijgende maniak achter me aan?

Op de deur hing een bordje. Bel 09/266 61 00.
   
Of we eerst via de site een afspraak wilden maken. ‘Of beter nog. Doe die aangifte online. Minder kans op besmetting. Dat snapt u vast wel?’
   Ik snapte het misschien, maar mijn schrijversgeest snapte het helemaal niet. Het enige wat die snapte was dat de maniak vrij spel kreeg. Het hijgende individu haalde grijnzend een kettingzaag van achter zijn mondmasker. Twee seconden later lag mijn linkerarm op de stoep. Het bloed spoot tot aan de overkant van de straat!
   Ik sloeg op de vlucht. Naar huis.

Gelukkig ben ik rechtshandig. Ik surfte dus direct naar politie.be.
   Daar herkenden ze na drie kwartier mijn eID.  Nog eens een half uur later werd mijn verslag aanvaard met de woorden: opgelet, u ontvangt GEEN bevestiging per e-mail.
   Mijn schrijversgeest zakte, uitgeput door bloedverlies, in elkaar, want hij wist precies wat die woorden betekenden: de aangifte verdween in de prullenmand, de dief ging vrijuit, de maniak met de kettingzaag eveneens.

De politie, mijn vriend?
   Nee, niet meer sinds justitie (en elke andere dienstverlener) zich kan verschuilen achter madame Corona, het perfecte excuus om burgers dood te laten bloeden (en jammer genoeg nog voor veel meer)!

(illustratie: Herman Van Nazareth)

Deel dit bericht

  1. Eén voordeel heeft het! Wanneer aangiftes bijna gewapenderhand moeten ingediend worden, kunnen ‘ze’ met overtuiging stellen dat de criminaliteit mindert. Aardig meegenomen, toch?!?

    1. Moet JIJ misschien eens een artikeltje aan wijden;-)

Reageer hier