Simoniseren

Tureluurster/ juli 3, 2019/ Wist u .../ 2 commentaren

Sinds 2007 mogen de dames ongegeneerd ‘sonjabakkeren’. In de voetbalwereld wordt er ‘gezlatanerd’ en schiet men naar hartenlust ‘panenka’s’.
In mijn achterafstraatje heeft men een andere zaterdagse hobby, daar wordt er ’s zaterdags gesimoniseerd.


Sonja Bakker, Zlatan Ibrahimvic en Antonin Panenka kende ik, maar wie was – vroeg ik me af – de briljante Simone die onze mannen weerspiegeld zien in de carrosserie van hun blinkend gepoetste bolides?
Een stralende diva?
De Poolster der poetsvrouwen?


Niets van! Onze Simone draagt een duister geheim met zich mee, ontdekte ik. Simone is een man: George Simons.
In 1910 ontwikkelde hij een autowax die de naam Simoniz mee kreeg. Het merk werd zo bekend dat het zijn eigen werkwoord creëerde.
Er dringt zich dus een nieuwe vraag op: wordt simoniseren nu vrouwenwerk?

Deel dit bericht

  1. Er was eens, lang geleden,ene meneer Simonis, en die vond een product uit om de lak van je wagen, extra mooi te verwennen, zo iets als wat sommige vrouwen bij de liter over hun huid smeren, en hij noemde het product naar zijn naam. Dat merk bestaat al niet meer. Hoewel ik me afvraag of hij familie was van die ander Simonis die een plein naar zich genoemd zag….

    1. Het is waar, die andere Simonis … had ik me nog geen vragen over gesteld, maar een familieband zou me verwonderen …

Reageer hier