Schrijfweek in de Ardennen – met individuele begeleiding [VOLZET]

Rochefort 
Data:
PAASVAKANTIE: van 1 tot 8 april 2022 
ZOMERVAKANTIE: van 15 tot 22 juli 2022
 

Schrijven kan je overal, zelfs in de file op de Brusselse Ring – al levert een beschaduwd plekje in een oude kloostertuin meestal meer inspiratie op dan het dashboard van je Cinquecento.
Zin in een weekje ongestoord schrijven op een groene plek? Dan is deze schrijfweek iets voor jou.

We verblijven in een vroeger nonnenklooster in een deelgemeente van Rochefort. Een plek met een hoog ’thuisgehalte’. Veel bric-à-brac, schots-scheve muren, veel trappen. Iedereen heeft een eigen kamer.

Wat?

Een schrijfweek is niet hetzelfde als een schrijfcursus. Boek je een cursus, dan krijg je les. Boek je een schrijfweek, dan krijg je begeleiding, zowel individueel als in groep.
Wie mee wil, moet dus schrijfkriebels hebben en zelfstandig aan de slag kunnen gaan. Zowel beginners als gevorderden mogen deelnemen. Er is slechts één voorwaarde: je moet les gevolgd hebben bij Schrijfschool Gent. 

Vastgelopen halverwege je eerste verhaal? Verdwaald in de vertelperspectieven? Vroegtijdig je personage om zeep geholpen? Geblokkeerde fantasie? Of groeit er in je hoofd al jarenlang een roman die vorm moet krijgen?
Geen probleem! Je krijgt technisch, praktisch en inhoudelijk advies op maat.

Wil je uittesten of je verhalen en je columns een publiek kunnen bekoren? Snak je naar feedback?
Prima! We gooien je teksten in de groep, en gaan vervolgens individueel aan de slag met de verzamelde commentaren.

Hoe?

Iedereen krijgt dagelijks individuele coaching. Na het eten houden we – indien gewenst – een uitwisselingsronde: voorlezen, feedback geven en krijgen.
Overdag heb je urenlang schrijftijd.

Wil je ontspannen of er even tussenuit. Ook dat kan. Wandelroutes genoeg in de omgeving!

Goed om weten …

Ik ben een prozaïst, géén dichter, géén theaterschrijver. Voor het begeleiden van poëzie en theaterteksten moet je dus niet bij mij zijn.

Stel je verwachtingen hoog, maar houd ze realistisch. Schrijven is een werk van lange adem. Verwacht geen afgewerkte roman binnen het tijdsbestek van één week. Lees er onderstaande stukjes interview (met literaire grootheden) maar eens op na!

Mensen vragen me soms waarom het zo lang duurt voor ik een roman af heb. Een hoop werk gaat in het beslissen of ik in de tegenwoordige of de verleden tijd zal schrijven. Ik maak versies van de twee mogelijkheden en vergelijk het effect.Dan moet het besluit over het vertelstandpunt nog vallen. Wat de lezer nooit te zien krijgt, zijn de manuscripten waarvoor ik nooit de juiste vorm heb kunnen vinden (Anne Provoost) 

Slechts één roman heb ik ooit in tien maanden afgewerkt. Alle andere boeken waren moeilijke bevallingen (Jess Walter)

Aan ‘De tuinen van Bomarzo’ heb ik twaalf jaar gewerkt. Aan ‘Een nieuwer testament’ zeven jaar. Aan ‘Mevrouw Bentinck’ ruim twee jaar (Hella Haase)

Voorkennis: Eigen talent en parcours Schrijfschool Gent
Begeleiding: Ingrid Verhelst
Data: van 1 tot 8 april 2022 en/of van 15 tot 22 juli 2022
Plaats: Rochefort
Basisprijs: € 355 (Pasen) en 445 (Zomer) – alles inbegrepen. MAXIMUM 12 deelnemers
COVID: we respecteren uiteraard alle gangbare regels op het vlak van hygiëne en afstand. Graag volledig gevaccineerd, én een negatieve zelftest.

Meer info: schrijfschoolgent@gmail.com of verhelst_ingrid@hotmail.c